Tanyasi csirke program

A Tanyasi csirkék hagyományos, szabadtartásos körülmények között nőnek fel, egész élete során figyelmes gondoskodásban részesül.

A Tanyasi csirke szülőpárjai falusi jellegűek, lassú növekedésük, valamint kiváló minőségű és kivételes ízű húsuk miatt kerülnek kiválasztásra. A kikelt csibéket meleg, tágas nappali fényt biztosító ablakos istálókban helyezik el.

Tilos bármilyen növekedésserkentő szer és antibiotikum használata. Kitollasodás után a csirkék legkésőbb 42 napos életkorban kikerülnek a tágas utónevelő farmokra, friss levegőre a szabadba. Napközben fűvel borított területen tartózkodnak, ahol kedvükre csipegethetnek a füvek zöld hajtásaiból is. Nevelési idő duplája, mint az ipari csirke esetében

A Tanyasi csirke jól izmolt, rostos húsa kevés szabad vizet tartalmaz (16 %-kal kevesebb, mint az ipari csirke esetében), így ,,nem esik össze „ felére a sütőben. A hosszú nevelési idő és a takarmány összetétele miatt fogyasztása sokkal magasabb élvezeti értéket nyújt. Íze felidézi bennünk a nagyanyáink udvarán kapirgáló csirke feledhetetlen zamatát. A baromfit természetes körülmények között, az állatok jó közérzetének tiszteletben tartása mellett neveljük, szabadon mozoghatnak és táplálkozhatnak a füves legelőkön.

Tanyasi csirke

A Tanyasi csirkék hagyományos, szabadtartásos körülmények között nőnek fel, egész élete során figyelmes gondoskodásban részesülnek. A Tanyasi csirke szülőpárjai falusi jellegűek, lassú növekedésük, valamint kiváló minőségű és kivételes ízű húsuk miatt kerülnek kiválasztásra. A hosszú 80 napos nevelési idő nemcsak a testformát határozza meg, hanem a hús érettségét azaz a termék élvezeti értékét is. A baromfit természetes körülmények között, az állatok jó közérzetének tiszteletben tartása mellett neveljük, szabadon mozoghatnak és táplálkozhatnak a füves legelőkön. A Tanyasi csirke jól izmolt, rostos húsa kevés szabad vizet tartalmaz, így ebből az alapanyagból kivételes ízű sültek és csirkepaprikás készíthető.

Tanyasi rántanivaló csirke

A Tanyasi Rántani való csirke előállítása különleges nevelési, tartási és takarmányozási feltételeket igényel. Nem véletlen, hogy a fejlett technológiával nagy tömegben előállított ipari brojlerek egyike sem felel meg erre a célra.

Ahhoz, hogy ilyen alacsony vágott súlyú terméket kapjunk, lassú növekedésű speciális fajtákra van szükség. A rántanivaló csirke húsa elég érett ahhoz, hogy sütés után élvezhető legyen természetes íze, illata és omlóssága. A tágas legelőkön való szabad mozgás, valamint a természetes táplálék együttesen biztosítják a kiváló íz anyagú és kellően rostos, igazi rántani való csirkehús kialakulását.

Tanyasi csirke mellfilé

Napjainkra az egészséges táplálkozás jelentősége felértékelődött. A csirke melle húsa ebben kifejezetten hangsúlyos szerepet tölt be, ugyanis a magas fehérje és alacsony zsírtartalom miatt szinte bármilyen reformétel elkészítésére alkalmas. A Tanyasi csirke mellfiléből elkészített ételek igazi gasztronómiai csemegék, és a grill partik főszereplői lehetnek.

Tanyasi csirke combja és szárnya

Ki ne emlékezne a nagyszülei házában, vasárnap délben az asztalra kerülő ízletes aranysárgára kisütött rántott csirkecombokra és szárnyakra. A Tanyasi csirke combjából és szárnyából készített ételek nem csak ízletesek, és egészségesek. A különleges hússzerkezetük alkalmassá teszi őket arra, hogy felidézzék bennünk a régi érzést, amit hajdanán a vasárnapi ebédek nyújtottak.

Tanyasi csirke bőségtál, színe java

A mai korszerű táplálkozásban hangsúlyos szerepet tölt be az alapanyagok összeválogatása, egészséges mivolta. Kifejezetten a háziasszonyok részére kedveskedünk, a Színe java, és a Bőségtál csomag összeválogatásával. Leves főzéséhez, kínálkozik a Színe-java csomag, és az igazi csirkepaprikás elkészítéséhez ajánljuk a Bőségtál csomagot.

Tanyasi csirke combfilé

A Tanyasi combfiléből kiváló gasztronómiai különlegességeket készíthetünk, mely a családi események igazi attrakciója lehet. Az ételek változatos elkészítésére a Tanyasi combfiléből nagyon sok lehetőségünk adódik, hisz sütőben, akár serpenyőben sütve, grillezve, vagy egytálételek elkészítéséhez egyaránt alkalmas.