Sárközi Ákos

A Master Good márkanagykövete

Hazánk egyik méltán leghíresebb séfje. Sárközi Ákos pályája egyedülállónak számít itthon, ugyanis elérte a legmagasabb fokú szakmai elismeréseket, mindemellett pedig televíziós szerepléseinek köszönhetően országos népszerűségre tett szert.

 

2014-ben Sárközi Ákos konyhafőnöksége alatt Michelin-csillagot érdemelt ki a Borkonyha, harmadik étteremként az országban. 2018 óta pedig újabb csúcsétterem, a Textúra konyhájának élén is őt találjuk. A tavalyi évben Sárközi Ákos kapta meg a Dining Guide Év Séfje Díjat, a Textúra Étterem pedig az Év Legígéretesebb Konyhája Díjat.

Sárközi Ákos egész pályafutásával bizonyítja, hogy egy séf egyszerre lehet remek konyhafőnök és sokoldalú alkotóember, szabadidejében ugyanis képzőművészettel is foglalkozik, művészi érzékenysége pedig az általa alkotott fogásokon is megmutatkozik.

 

A séf az elsők között volt az országban, aki bátran és fantáziadúsan nyúlt olyan hozzávalókhoz is, mint a csirkehús, felmutatva e széles rétegek számára elérhető konyhai alapanyag sokszínűségét és könnyen kezelhetőségét. A Master Good márkanagyköveteként megosztja a közönséggel több évtizedes konyhai tapasztalatait – fókuszban a prémium minőségi tanyasi csirkével.